• Bejelentkezés
 • Szócikk
 • Vitalap
 • Lapforrás
 • Laptörténet
 • A Fogalomtár wikiből

  „Átlagos ápolási idő” változatai közötti eltérés

  a
   
  1. sor: 1. sor:
  A teljesített ápolási napok számának és az elbocsátott betegek számának hányadosa, azaz az egy főre jutó ápolási napok átlagos száma. Értéke nagy mértékben függ az egészségügyi intézmény vagy részleg jellegétől. (pl.: más átlagos ápolási idő jellemzi a traumatológiai és pszichiátriai osztályokat)
  +
  Az '''átlagos ápolási idő''' a teljesített ápolási napok számának és az elbocsátott [[beteg]]ek számának hányadosa, azaz az egy főre jutó ápolási napok átlagos száma. Értéke nagy mértékben függ az egészségügyi intézmény vagy részleg jellegétől. (Pl.: más-más átlagos ápolási idő jellemzi a traumatológiai és a pszichiátriai osztályokat.)
   
     
   
     
  Aktív ellátás esetén a [[teljesített ápolási nap]]ok száma osztva az osztályokról elbocsátott betegek számával, krónikus ápolás esetén a tárgyévben távozott betegek teljes ápolási idejére számított ápolási napok száma osztva az osztályokról a tárgyévben elbocsátott betegek számával. (Krónikus ápolás esetén ez nem egyezik meg a teljesített ápolási napok számának és az elbocsátott betegek számának hányadosával.)
  +
  [[Aktív fekvőbeteg-ellátás|Aktív ellátás]] esetén: a [[teljesített ápolási nap]]ok száma osztva az osztályokról elbocsátott betegek számával.<br>
   +
  [[Krónikus fekvőbeteg-ellátás|Krónikus ápolás]] esetén: a tárgyévben távozott betegek teljes ápolási idejére számított ápolási napok száma osztva az osztályokról a tárgyévben elbocsátott betegek számával. (Krónikus ápolás esetén ez nem egyezik meg a teljesített ápolási napok számának és az elbocsátott betegek számának hányadosával.)
    
   
  [[Category:Általános_fogalom]]
   
  [[Category:Általános_fogalom]]

  A lap jelenlegi, 2014. február 11., 12:11-kori változata

  Az átlagos ápolási idő a teljesített ápolási napok számának és az elbocsátott betegek számának hányadosa, azaz az egy főre jutó ápolási napok átlagos száma. Értéke nagy mértékben függ az egészségügyi intézmény vagy részleg jellegétől. (Pl.: más-más átlagos ápolási idő jellemzi a traumatológiai és a pszichiátriai osztályokat.)

  Aktív ellátás esetén: a teljesített ápolási napok száma osztva az osztályokról elbocsátott betegek számával.
  Krónikus ápolás esetén: a tárgyévben távozott betegek teljes ápolási idejére számított ápolási napok száma osztva az osztályokról a tárgyévben elbocsátott betegek számával. (Krónikus ápolás esetén ez nem egyezik meg a teljesített ápolási napok számának és az elbocsátott betegek számának hányadosával.)