• Bejelentkezés
 • Szócikk
 • Vitalap
 • Lapforrás
 • Laptörténet
 • A Fogalomtár wikiből

  „Felső határnap” változatai közötti eltérés

  a
   
  (One intermediate revision by one other user not shown)
  1. sor: 1. sor:
  [http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99300009.NM Az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről szóló 9/1993. (IV. 2.) NM rendelet] alapján átlagos ellátási esetnek minősül az ellátás, ha annak időtartama az adott [[HBCs]]-re megállapított alsó és felső határnap között van.
  +
  ''[http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99300009.NM Az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről szóló 9/1993. (IV. 2.) NM rendelet]'' alapján átlagos ellátási esetnek minősül egy ellátás, ha annak időtartama az adott [[HBCs]]-re megállapított alsó és felső határnap között van.
    
   +
  Ha az ellátás időtartama meghaladta az adott homogén betegségcsoport '''felső határnap'''ját hosszú ápolási esetről beszélünk. A szabályok megengedik a hosszú időtartamú [[Aktív fekvőbeteg-ellátás|aktív ellátást]], de a finanszírozás ezt nem ösztönzi. Ebben az esetben a [[Egészségügyi szolgáltató, ellátó|szolgáltató]] megkapja az adott HBCs teljes díját, valamint a felső határnapot meghaladó időtartamra (az ún. hosszú napokra) napi díjra jogosult.
    
  [[Category:Általános_fogalom]]
  +
  [[Category:Magyar sajátosság]]

  A lap jelenlegi, 2014. február 11., 10:22-kori változata

  Az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről szóló 9/1993. (IV. 2.) NM rendelet alapján átlagos ellátási esetnek minősül egy ellátás, ha annak időtartama az adott HBCs-re megállapított alsó és felső határnap között van.

  Ha az ellátás időtartama meghaladta az adott homogén betegségcsoport felső határnapját hosszú ápolási esetről beszélünk. A szabályok megengedik a hosszú időtartamú aktív ellátást, de a finanszírozás ezt nem ösztönzi. Ebben az esetben a szolgáltató megkapja az adott HBCs teljes díját, valamint a felső határnapot meghaladó időtartamra (az ún. hosszú napokra) napi díjra jogosult.