• Bejelentkezés
 • Szócikk
 • Vitalap
 • Lapforrás
 • Laptörténet
 • A Fogalomtár wikiből

  „Internet” változatai közötti eltérés

  (Új oldal, tartalma: „A világ számítógépeit illetve számítógép-hálózatait összekapcsoló hatalmas hálózatrendszer. Az internet lehetővé teszi, hogy a rendszerben lévő számí...”)
   
  1. sor: 1. sor:
   
  A világ számítógépeit illetve számítógép-hálózatait összekapcsoló hatalmas hálózatrendszer.  
   
  A világ számítógépeit illetve számítógép-hálózatait összekapcsoló hatalmas hálózatrendszer.  
  Az internet lehetővé teszi, hogy a rendszerben lévő számítógépek sokféleképpen kapcsolatba lépjenek egymással, megosszák erőforrásaikat. Annak ellenére, hogy mind az internetre kötött számítógépek, mind a kapcsolatot fizikailag megteremtő hálózatok nagyon sokfélék lehetnek, a kapcsolódások mégis bármilyen típusú gépek és hálózatok között létrejöhet az interneten elterjedt általános szabványok (IP, internet protokol) révén. Toábbi információk a Wikipédiában [http://hu.wikipedia.org/wiki/Internet] találhatók.
  +
  Az internet lehetővé teszi, hogy a rendszerben lévő számítógépek sokféleképpen kapcsolatba lépjenek egymással, megosszák erőforrásaikat. Annak ellenére, hogy mind az internetre kötött számítógépek, mind a kapcsolatot fizikailag megteremtő hálózatok nagyon sokfélék lehetnek, a kapcsolódások mégis bármilyen típusú gépek és hálózatok között létrejöhet az interneten elterjedt általános szabványok (IP, internet protokol) révén. További információk a Wikipédiában [http://hu.wikipedia.org/wiki/Internet] találhatók.

  A lap 2008. augusztus 19., 15:20-kori változata

  A világ számítógépeit illetve számítógép-hálózatait összekapcsoló hatalmas hálózatrendszer. Az internet lehetővé teszi, hogy a rendszerben lévő számítógépek sokféleképpen kapcsolatba lépjenek egymással, megosszák erőforrásaikat. Annak ellenére, hogy mind az internetre kötött számítógépek, mind a kapcsolatot fizikailag megteremtő hálózatok nagyon sokfélék lehetnek, a kapcsolódások mégis bármilyen típusú gépek és hálózatok között létrejöhet az interneten elterjedt általános szabványok (IP, internet protokol) révén. További információk a Wikipédiában [1] találhatók.