• Bejelentkezés
 • Szócikk
 • Vitalap
 • Lapforrás
 • Laptörténet
 • A Fogalomtár wikiből

  „Internet” változatai közötti eltérés

  a
   
  (3 intermediate revisions by one other user not shown)
  1. sor: 1. sor:
  A világ számítógépeit illetve számítógép-hálózatait összekapcsoló hatalmas hálózatrendszer.  
  +
  A világ számítógépeit illetve számítógép-hálózatait összekapcsoló hatalmas [[hálózat]]-rendszer.  
  Az internet lehetővé teszi, hogy a rendszerben lévő számítógépek sokféleképpen kapcsolatba lépjenek egymással, megosszák erőforrásaikat. Annak ellenére, hogy mind az internetre kötött számítógépek, mind a kapcsolatot fizikailag megteremtő hálózatok nagyon sokfélék lehetnek, a kapcsolódások mégis bármilyen típusú gépek és hálózatok között létrejöhet az interneten elterjedt általános szabványok (IP, internet protokol) révén. További információk a Wikipédiában[http://hu.wikipedia.org/wiki/Internet] találhatók.
  +
  Az internet lehetővé teszi, hogy a rendszerben lévő számítógépek sokféleképpen kapcsolatba lépjenek egymással, megosszák erőforrásaikat. Annak ellenére, hogy mind az internetre kötött számítógépek, mind a kapcsolatot fizikailag megteremtő hálózatok nagyon sokfélék lehetnek, a kapcsolódások mégis bármilyen típusú gépek és hálózatok között létrejöhetnek az interneten elterjedt általános szabványok (IP, internet protokoll) révén. További információk a Wikipédiában[http://hu.wikipedia.org/wiki/Internet] találhatók.
   +
   
   +
  [[Category: Általános fogalom]]

  A lap jelenlegi, 2008. november 5., 11:28-kori változata

  A világ számítógépeit illetve számítógép-hálózatait összekapcsoló hatalmas hálózat-rendszer. Az internet lehetővé teszi, hogy a rendszerben lévő számítógépek sokféleképpen kapcsolatba lépjenek egymással, megosszák erőforrásaikat. Annak ellenére, hogy mind az internetre kötött számítógépek, mind a kapcsolatot fizikailag megteremtő hálózatok nagyon sokfélék lehetnek, a kapcsolódások mégis bármilyen típusú gépek és hálózatok között létrejöhetnek az interneten elterjedt általános szabványok (IP, internet protokoll) révén. További információk a Wikipédiában[1] találhatók.