• Bejelentkezés
 • Szócikk
 • Vitalap
 • Lapforrás
 • Laptörténet
 • A Fogalomtár wikiből

  „Költségmegosztás” változatai közötti eltérés

  1. sor: 1. sor:
  A közfinanszírozott szolgáltatásokért törvényesen fizetendő díj, a szolgáltatás igénybevevőjének önrésze, a szolgáltatás teljes díjának általában és átlagosan kisebbik része. A költségmegosztás történhet százalékos arányban ([[deductible]]), vagy fix összeggel ([[co-payment]]).
  +
  A közfinanszírozott szolgáltatásokért törvényesen fizetendő díj, a szolgáltatás igénybevevőjének önrésze, a szolgáltatás teljes díjának általában és átlagosan kisebbik része. A költségmegosztás történhet százalékos arányban ([[co-insurance]]), vagy fix összeggel ([[co-payment]]), illetve a felhasználó viselheti a költségeket egy bizonyos szintig, az ezt az összeget meghaladó költségek - speciális esetekben vagy egy bizonyos időszakban – a közfinanszírozó fedezete alá esnek (deductible).
   +
   
   +
  .
   
  [[Category:Általános_fogalom]]
   
  [[Category:Általános_fogalom]]

  A lap 2008. november 4., 13:12-kori változata

  A közfinanszírozott szolgáltatásokért törvényesen fizetendő díj, a szolgáltatás igénybevevőjének önrésze, a szolgáltatás teljes díjának általában és átlagosan kisebbik része. A költségmegosztás történhet százalékos arányban (co-insurance), vagy fix összeggel (co-payment), illetve a felhasználó viselheti a költségeket egy bizonyos szintig, az ezt az összeget meghaladó költségek - speciális esetekben vagy egy bizonyos időszakban – a közfinanszírozó fedezete alá esnek (deductible).

  .