• Bejelentkezés
 • Szócikk
 • Vitalap
 • Lapforrás
 • Laptörténet
 • A Fogalomtár wikiből

  „Klasszifikációs rendszerek” változatai közötti eltérés

  a
  a
   
  1. sor: 1. sor:
  Csoportképzési, vagy besorolási rendszerek. Az egyes fogalmak strukturált fogalomrendszerbe sorolását nevezzük klasszifikációnak. A klasszifikáció sok esetben információ-vesztést jelent, hiszen az egyedi információk a csoport (közös) gyűjtő információira egyszerűsödnek.
  +
  A '''klasszifikációs rendszerek''' csoportképzési vagy besorolási rendszerek.<br>
  A besorolás, a klasszifikáció nem azonos a kódolással, amely egyszerű transzformáció, azaz ott a két szótár között egy-egy értelmű megfeleltetés van, és a [[kódolás]] folyamata nem jár információ-vesztéssel.
  +
  Klasszifikációnak az egyes fogalmak strukturált fogalomrendszerbe sorolását nevezzük. A [[klasszifikáció]] sok esetben információ-vesztést jelent, hiszen az egyedi [[információ]]k a csoport (közös) gyűjtő információira egyszerűsödnek.<br>
   +
  A besorolás, a klasszifikáció nem azonos a kódolással. A [[kódolás]] egyszerű transzformáció, két szótár közötti egy-egy értelmű megfeleltetéssel, folyamata nem jár információ-vesztéssel.
   +
   
   
  [[Category:Általános_fogalom]]
   
  [[Category:Általános_fogalom]]

  A lap jelenlegi, 2014. február 12., 14:31-kori változata

  A klasszifikációs rendszerek csoportképzési vagy besorolási rendszerek.
  Klasszifikációnak az egyes fogalmak strukturált fogalomrendszerbe sorolását nevezzük. A klasszifikáció sok esetben információ-vesztést jelent, hiszen az egyedi információk a csoport (közös) gyűjtő információira egyszerűsödnek.
  A besorolás, a klasszifikáció nem azonos a kódolással. A kódolás egyszerű transzformáció, két szótár közötti egy-egy értelmű megfeleltetéssel, folyamata nem jár információ-vesztéssel.