• Bejelentkezés
 • Szócikk
 • Vitalap
 • Lapforrás
 • Laptörténet
 • A Fogalomtár wikiből

  „Magzati halálozás” változatai közötti eltérés

  a
   
  (One intermediate revision by the same user not shown)
  1. sor: 1. sor:
  A KSH definíciója szerint: a magzatnak a szülés (az anyából történő teljes kitolás vagy kihúzás) előtt bekövetkezett elhalása, függetlenül a terhesség tartamától.<br>A halál bekövetkezésére az a tény utal, hogy a magzat nem lélegzik, vagy az élet bármely egyéb jelét, mint például a szív működését, a köldökzsinór pulzálását, az akaratlagos izmok mozgatását sem mutatja.
  +
  A KSH definíciója szerint:<br>"A magzatnak a szülés (az anyából történő teljes kitolás vagy kihúzás) előtt bekövetkezett elhalása, függetlenül a terhesség tartamától. A halál bekövetkezésére az a tény utal, hogy a magzat nem lélegzik, vagy az élet bármely egyéb jelét, mint például a szív működését, a köldökzsinór pulzálását, az akaratlagos izmok mozgatását sem mutatja."
    
   
  A betöltött terhességi hét valamint a magzat fejlettsége szerint beszélhetünk:  
   
  A betöltött terhességi hét valamint a magzat fejlettsége szerint beszélhetünk:  

  A lap jelenlegi, 2008. november 10., 10:41-kori változata

  A KSH definíciója szerint:
  "A magzatnak a szülés (az anyából történő teljes kitolás vagy kihúzás) előtt bekövetkezett elhalása, függetlenül a terhesség tartamától. A halál bekövetkezésére az a tény utal, hogy a magzat nem lélegzik, vagy az élet bármely egyéb jelét, mint például a szív működését, a köldökzsinór pulzálását, az akaratlagos izmok mozgatását sem mutatja."

  A betöltött terhességi hét valamint a magzat fejlettsége szerint beszélhetünk: