• Bejelentkezés
 • Szócikk
 • Vitalap
 • Lapforrás
 • Laptörténet
 • A Fogalomtár wikiből

  „Normatív ápolási nap” változatai közötti eltérés

  a
   
  1. sor: 1. sor:
  A normatív ápolási nap az adott [[HBCs]] [[alsó határnap|alsó]] és [[felső határnap]]ja között meghatározott érték.
  +
  A '''normatív ápolási nap''' az adott [[HBCs]] [[alsó határnap|alsó]] és [[felső határnap]]ja között meghatározott érték.
  Az a napszám, amennyi nap bennfekvést kalkuláltak a HBCS meghatározásánál, tehát ez egy átlag napszám.  
  +
  Azon napok száma, amennyi nap bennfekvést kalkuláltak a HBCs meghatározásánál, tehát ez egy átlag napszám.  
    
  [http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99300009.NM Az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről szóló 9/1993. (IV. 2.) NM rendelet] alapján áthelyezett ellátási esetnek minősül, ha a beteget úgy helyezik át más intézménybe, hogy az áthelyezést megelőző ellátás időtartama nem érte el az adott HBCS normatív ápolási idejét.  
  +
  ''[http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99300009.NM Az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről szóló 9/1993. (IV. 2.) NM rendelet]'' alapján áthelyezett ellátási esetnek minősül, ha a [[beteg]]et úgy helyezik át más intézménybe, hogy az áthelyezést megelőző ellátás időtartama nem érte el az adott HBCS normatív ápolási idejét.  
    
   
  [[Category:Magyar_sajátosság]]
   
  [[Category:Magyar_sajátosság]]

  A lap jelenlegi, 2014. február 11., 12:54-kori változata

  A normatív ápolási nap az adott HBCs alsó és felső határnapja között meghatározott érték. Azon napok száma, amennyi nap bennfekvést kalkuláltak a HBCs meghatározásánál, tehát ez egy átlag napszám.

  Az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről szóló 9/1993. (IV. 2.) NM rendelet alapján áthelyezett ellátási esetnek minősül, ha a beteget úgy helyezik át más intézménybe, hogy az áthelyezést megelőző ellátás időtartama nem érte el az adott HBCS normatív ápolási idejét.