• Bejelentkezés
 • Szócikk
 • Vitalap
 • Lapforrás
 • Laptörténet
 • A Fogalomtár wikiből

  „Standardizált halálozási arányszám” változatai közötti eltérés

  (Új oldal, tartalma: „Ezt a mutatót akkor használják, ha több populáció halálozását szeretnék egymással összehasonlítani.<br>Ilyenkor a populációk halálozási adatait egy közö...”)
   
  a
  1. sor: 1. sor:
  Ezt a mutatót akkor használják, ha több populáció halálozását szeretnék egymással összehasonlítani.<br>Ilyenkor a populációk halálozási adatait egy közös, standardul választott népesség kor szerinti megoszlásával súlyozva számolják ki. A KSH a WHO standard európai népességének kormegoszlásával súlyozza az évkönyveiben publikált magyar halálozási adatokat.
  +
  Ezt a mutatót akkor használják, ha több [[populáció]] [[halálozás]]át szeretnék egymással összehasonlítani.<br>Ilyenkor a populációk halálozási adatait egy közös, standardul választott népesség kor szerinti megoszlásával súlyozva számolják ki. A KSH a WHO standard európai népességének kormegoszlásával súlyozza az évkönyveiben publikált magyar halálozási adatokat.

  A lap 2008. szeptember 18., 14:41-kori változata

  Ezt a mutatót akkor használják, ha több populáció halálozását szeretnék egymással összehasonlítani.
  Ilyenkor a populációk halálozási adatait egy közös, standardul választott népesség kor szerinti megoszlásával súlyozva számolják ki. A KSH a WHO standard európai népességének kormegoszlásával súlyozza az évkönyveiben publikált magyar halálozási adatokat.