• Bejelentkezés
 • Szócikk
 • Vitalap
 • Lapforrás
 • Laptörténet
 • A Fogalomtár wikiből

  „Változó költség” változatai közötti eltérés

  a
  a
   
  1. sor: 1. sor:
  Egy termelő vagy szolgáltató költségeinek azon része, amely nagysága közvetlenül függ az aktuálisan előállított termék- vagy szolgáltatás-tömegtől. Ilyenek a termelés során felhasznált anyag és energia-költségek, egyes beszállítói szolgáltatások, kommunikációs díjak stb. A kórházak esetében változó költség például a felhasznált gyógyszerek, anyagok, eszközök ára, a szolgáltatás érdekében vásárolt szolgáltatások díja (pl.: külső diagnosztikai szolgáltatások) és a villanyszámla azon része, ami a gyógyítási tevékenységhez kapcsolódik (pl.: a röntgengép áramfelvétele).
  +
  Egy termelő vagy szolgáltató költségeinek azon része, amely nagysága közvetlenül függ az aktuálisan előállított termék- vagy szolgáltatás-tömegtől.<br>
   +
  Ilyenek a termelés során felhasznált anyag és energia-költségek, egyes beszállítói szolgáltatások, kommunikációs díjak stb.<br>
   +
  A kórházak esetében '''változó költség''' például a felhasznált [[gyógyszer]]ek, anyagok, eszközök ára, az [[egészségügyi szolgáltatás]] érdekében vásárolt szolgáltatások díja (pl.: külső diagnosztikai szolgáltatások) és a villanyszámla azon része, ami a [[gyógyító-megelőző ellátások|gyógyítási tevékenység]]hez kapcsolódik (pl.: a röntgengép áramfelvétele).
   
  [[Category:Általános_fogalom]]
   
  [[Category:Általános_fogalom]]

  A lap jelenlegi, 2014. január 13., 10:14-kori változata

  Egy termelő vagy szolgáltató költségeinek azon része, amely nagysága közvetlenül függ az aktuálisan előállított termék- vagy szolgáltatás-tömegtől.
  Ilyenek a termelés során felhasznált anyag és energia-költségek, egyes beszállítói szolgáltatások, kommunikációs díjak stb.
  A kórházak esetében változó költség például a felhasznált gyógyszerek, anyagok, eszközök ára, az egészségügyi szolgáltatás érdekében vásárolt szolgáltatások díja (pl.: külső diagnosztikai szolgáltatások) és a villanyszámla azon része, ami a gyógyítási tevékenységhez kapcsolódik (pl.: a röntgengép áramfelvétele).