• Bejelentkezés
 • Szócikk
 • Vitalap
 • Lapforrás
 • Laptörténet
 • A Fogalomtár wikiből

  „Vizsgálat” változatai közötti eltérés

  (Új oldal, tartalma: „"Az a tevékenység melynek célja a beteg egészségi állapotának, egészségének megőrzése, a betegségek illetve kockázatuk felderítése, a konkrét betegség(ek...”)
   
   
  (2 intermediate revisions by 2 users not shown)
  1. sor: 1. sor:
  "Az a tevékenység melynek célja a beteg egészségi állapotának, egészségének megőrzése, a betegségek illetve kockázatuk felderítése, a konkrét betegség(ek) meghatározása, prognózisuk, változásuk megállapítása, a gyógykezelés eredményességének, valamint a halál bekövetkeztének és a halál okának megállapítása.
  +
  "Az a tevékenység, amelynek célja a beteg egészségi állapotának felmérése, a betegségek illetve kockázatuk felderítése, a konkrét betegség(ek) meghatározása, prognózisuk, változásuk megállapítása, a gyógykezelés eredményességének, valamint a halál bekövetkeztének és a halál okának megállapítása.
   
  Két fajtája van:
   
  Két fajtája van:
   
  *[[szűrővizsgálat]] és  
   
  *[[szűrővizsgálat]] és  
  *[[diagnosztika]]i vizsgálat.
  +
  *[[diagnosztika]]i vizsgálat."
   +
  1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről
   +
  [[Category:Általános_fogalom]]

  A lap jelenlegi, 2013. március 22., 10:52-kori változata

  "Az a tevékenység, amelynek célja a beteg egészségi állapotának felmérése, a betegségek illetve kockázatuk felderítése, a konkrét betegség(ek) meghatározása, prognózisuk, változásuk megállapítása, a gyógykezelés eredményességének, valamint a halál bekövetkeztének és a halál okának megállapítása. Két fajtája van:

  1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről